Voor de één een beladen dag, voor de ander in het teken van romantiek. Het kan ook zijn dat deze dag niets meer betekent dan elke andere dag.

Tegenwoordig vind ik het naast uit de hand gelopen commerciële ‘bullshit’ nog steeds een dag om extra stil te staan bij de liefde. De liefde voor je partner. De liefde voor alle dierbaren in je leven. De liefde voor alle mooie mensen en dieren op deze aardbol.

Tijdens mijn ziekteproces heb ik mogen leren hoe essentieel liefde is. Niet alleen voor je partner, dierbaren en alle levende wezens op deze aarde, maar het allerbelangrijkste; de liefde voor jezelf. Zelfliefde heeft ontzettend veel bijgedragen aan mijn genezingsproces. Ik leerde dat ik de belangrijkste persoon ben in mijn leven en dat ik goed voor mezelf mag zorgen. Geen egoïsme, maar een gezonde dosis zelfliefde.

Mijn aandacht die vaak gericht was op de ander mocht ik verleggen naar mezelf. Zo leerde ik dat ik de belangrijkste liefde in mijn eigen leven ben. Niemand anders kan mij gelukkig maken dan ikzelf. En dat geldt ook voor jou. Niemand anders gaat en kan dat voor jou doen. De belangrijkste liefde in jouw leven dat bij JIJ!  Alles begint namelijk bij jezelf, dus ook liefde!

Het bijzondere is dat je relaties met anderen een reflectie zijn van de relatie die jij met jezelf hebt. Hoe meer jij van jezelf gaat houden, hoe minder jij afhankelijk wordt van de liefde en erkenning van anderen en hoe meer jij dus in je eigen kracht gaat staan. Jij hebt de ander niet nodig als OPvulling of om geliefd te zijn. Nee, de ander is een hele mooie bonus, een AANvulling, op de liefde die er al is. Is de relatie met jezelf goed dan zul je dat terug zien in jouw relaties met anderen. Een mooi gezegde is dan ook: “wat je geeft, krijg je terug”.

Laat jouw mood van deze dag niet afhangen van een geheime lover of een bos rozen, maar laat deze dag vooral in teken staan van de liefde voor jezelf. Met of zonder partner.

Verras jezelf met iets leuks. Trakteer jezelf op iets waar JIJ ontzettend blij van wordt. Leg jezelf in de watten vandaag. Have fun!

Wat geef jij jezelf cadeau vandaag?

Ik wens jullie veel geluk en liefde toe.